top of page
  • Writer's pictureRuchan Değerli

SEO Hizmeti Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?


Türkçesiyle “Arama Motoru Optimizasyonu” olan SEO, internet sitelerinin arama motorlarında daha yukarıda yer almasını sağlar. Bunun temel nedeni, kullanıcıların sonuçları incelerken genellikle en yukarıdan başlamasıdır. Dolayısıyla ikinci sayfalar çoğu zaman incelenmez.

Bu durum da büyük bir trafik kaybı demektir. SEO hizmeti kapsamında sıralama iyileştirilerek, bu durum tersine çevrilir. Ancak burada dikkat edilmesi gereken bazı maddeler de vardır. Zira yanlış bir düzenleme yapmak, sizi istediğiniz noktaya ulaştırmak yerine, uzaklaştırır.


SEO Alırken Bilinmesi Gerekenler Nelerdir?


SEO hizmetleri iki farklı kola sahiptir. Bunlarda ilki site içidir. Bu çerçevede web tasarımı ve kodlama, metin-görsel düzenlemeleri yapılır. Sitelerin kodlarının temiz olması, kolay kullanım sunan bir ara yüz ve hızlı bir site sıralamanızı yükselten etmenler arasındadır.

Ayrıca sitenizdeki yazı Türkçe bakımından kusursuz olmalı, tekrara düşülmemeli, yazım hatası bulunmamalıdır. Etiketler doğru kullanılmalıdır. Ayrıca görseller de hatasız ulaşılmalı, metinle alakalı seçilmeli ve doğru adlandırılmalıdır.

Site dışı yapılan çalışmalarda ise backlink eklenir. Bunu eklemenin farklı yöntemleri olmakla beraber, hepsi aynı sonucu sunmaz. Yanlış tercih yapılırsa size hiçbir katkı göstermez.

Kurulduğu günden bu yana SEO ajansı olarak hizmet veren firmamız, profesyonel ekipleriyle bu çerçevede en iyi sonucu almanızı sağlar. İster Türkiye geneli, isterse bölgesel SEO çalışmaları yapılmakta olup, hepsinde üst düzey verim garanti edilir. Bizimle iletişime geçerseniz, performansınızı kısa sürede arttırabilirsiniz.



207 views9 comments
bottom of page